Whatsapp Whatsapp
Telefon Call Us
phone-call 0 (212) 279 64 96 - 0 532 257 73 68

Op. Dr. Hüseyin Kandulu / İyi Yaşam Programı

Dilara Koçak: Hoşgeldiniz hocam. Sizinle insanların kurtulmak istedikleri fazlalıkları hakkında konuşalım istiyorum. Özellikle de Liposuction yöntemi hakkında. Ameliyatsız da Liposuction olabiliyor mu?

Hüseyin Kandulu: Liposuction bir ameliyatın ismi. Çok konforlu Liposuction yöntemleri var. Bunların mutlaka bir ameliyathane ortamında yapılması gerekiyor. Ultrasonıc Liposuction son dönemde çok popüler olan ve sonuçları çok iyi olan bir yöntem.  Bu da ameliyathane ortamında gerçekleşiyor. Dolayısı ile ameliyatsız demek çok doğru olmaz. Ama bir takım fark ve avantajları olan bir yöntem.

Dilara Koçak: O zaman bir klasik liposuction ve ultrasonic liposuction arasındaki farkları bir anlayalım hocam.

Hüseyin Kandulu: Ultrasonic Liposuction’ın en önemli avantajı sadece yağ hücrelerine seçici olması. Herkes fazla yağları vücuttan uzaklaştırmak istiyor ve bunun için mücadele ediyor. Bu yöntem ile sadece yağa etki ediyoruz. Yani yağın etrafındaki bağ dokuya, sinire, kasa hiçbir etki etmeden yağları istediğimiz seviyede eritebiliyoruz ve vücuttan uzaklaştırabiliyoruz. Bunun vücuttaki yansımasının çok yönlü ve değişik avantajları var.  Bunlar; iyileşme süresi daha hızlı, ağrı ve morluklar çok daha az, vücudun birçok bölgesinde uygulanabiliyor.  Klasik Liposuction da aynı anda tüm vücutta çalışma imkanınız yokken, Ultrasonic Liposuction yönteminde bunu gerçekleştirme imkanınız var.

Dilara Koçak: Neden daha konforlu ve güvenli?

Hüseyin Kandulu: Klasik yöntemde daha büyük kanüllerle girip yağları parçalamaya çalışıyordunuz. Bu yöntemler erittiğimiz ve hiçbir dokuya zarar vermediğimiz için hasta açısından hiçbir risk yok.  İnsanların Liposuctionda en çok korktukları ve en az görülen şey emboli, pıhtı. Bunlar Ultrasonic Liposuction yöntemde en az seviyede olduğu için tüm vücutta aynı anda çalışabiliyorsunuz. Ancak iyileşme dönemi biraz değişebiliyor. Sadece basen, bel bölgesi gibi tek bölgede şikayeti olan hastalar sabah gelip operasyon sonrası evlerine gidebiliyor.  Günlük hayatlarına geri dönebiliyorlar. Tüm vücutta uygulandığı zaman biraz bu süre değişebiliyor. Bu hastalarımıza bir kaç gün istirahat önerebiliyoruz.

Dilara Koçak: Yağ hücrelerini biraz detaylandıralım istiyorum. Çünkü biz yağ hücresinin sayısında değil hacminde küçülme bekliyoruz. O yüzden ben hep diyorum ki ergenlik döneminde çocuklara dikkat edin. Eğer yağ hücrelerinin sayısı artarsa biz onu ilerleyen dönemde işler biraz zorlaşıyor. O dönemde yağ hücre sayısını arttırmassak daha sonra spor ve diyetle saha sağlıklı bir vücuda sahip oluruz. Bu yağ hücreleri nasıl büyüyor hocam?

Hüseyin Kandulu: Buna bağlı olarak hastalar ‘’karınımdan yağ aldırırsam buna bağlı olarak başka bir yerimde yağlanma olur mu?’’ sorusunu soruyorlar.  Bizim bu yöntemle yaptığımız yağ hücrelerini vücuttan uzaklaşıtrmak. Yani sayısını azaltıyoruz. Yani bir geri dönüş yok. Siz bel bölgenizden, basen bölgenizden bu yağları aldırdığınız zaman aynı bölgeden tekrar yağlanma almıyorsunuz. Bu noktada çok önemli bir bilgiden bahsetmek istiyorum. Yağ hücreleri vücudun farklı bölgelerinde dağılmış durumda. Bayanlar için önemli noktalar; sırt, bel, basen, karın, bacak içleri,. Şimdi hasta muayeneye geldiği zaman ‘’hocam ben belimden şikayetçiyim.’’. Bu noktada diğer bölgelerede bakmak gerek. Yağ hücrelerini orantılı bir şekilde bölgelerden uzaklaştırmak gerek. Eğer tek bölgede çalışır ve diğer bölgelere müdehale etmezseniz orantısız vücutlar oluşur. Ultrasonic Liposuction bize vücut şekillendirmede vücudu farklı şekillere taşımamızdaki avantajı göz ardı edilmiş olur. Ultrasonic Liposuction ile Hı Definition ameliyatları yapıyoruz. Yani vücudu 3 boyutlu olarak şekillendiriyoruz. Vücut alt yapısı uygun olan bir hasta geldiği zaman  bu operasyonu yapabiliyoruz. Bir bayanda S şeklinde bir vücut oluşturmak, karın bölgesini netleştirmek, erkeklerde kolları daha adeleli bir hale getirmek, göğüs kaslarını belirginleştirmek, six packet dediğimiz yapıyı ortaya çıkartmak Ultrasonic Liposuction ile mümkün. Hasta normal bir vücutla gelip-erkek için söylüyorum- daha üçgen karın ve kol adelelerinin belirgin olduğu bir yapı ile çıkabilirken, bayan hasta çok ince bir bel, kalça kavisinin daha düzgün olduğu gerekirse alınan yağlarla göğüsün şekillendirildiği, bu alınan yağları kalça, göğüs şekillendirmekte ve yüz gençleştirmekte kullanıyoruz. Dolayısı ile yöntem o kadar bağlantılı ki çok amaçlı kullanabiliyoruz. Önemli olan vücudu 3 boyutlu olarak analiz edebilmek. Türkiye’de hastalar hep şu hatayı yapıyor. Bir sütyen ölçüsü bizde hep 80-90-95 gibi giderken aslında kap ölçüsü önemli olandır. Yani memenin hacmi. Bel bölgesinde de nerenin ince olması gerektiğini birçok kişi bilemiyor. Kaburganın bittiği yer ile kalça kemiğinin başladığı noktanın ara bölgesi en ince olması gereken nokta. Bizde operasyonlarda tüm vücutta yağ nereden uzaklaştırılması gerekiyorsa onları tek tek işaretliyoruz. İşaretleme kısmı bir biraz zahmetli. Çünkü bir deneyim ve tecrübe gerektiriyor. Erkek memesinde kas nereden başlar, yağ nerede biter bunların hepsini bilmek gerekiyor. Bu yönde bir çalışma yaptığınız zaman vücut 3 boyutlu olarak şekillenebiliyor.

Dilara Koçak: Siz her operasyonunuzda hastanızı birlikte inceliyorsunuz. Ve hasta bu doktor beni anladı şeklinde bir durum ortaya çıkıyor.

Hüseyin Kandulu: Ben her hastamda aramızda o sıcak ilişkinin oluşmasını çok istiyorum. Çünkü hasta kendini ne kadar iyi ifade ederse siz de sonuca o kadar iyi gidiyorsunuz. Zaman zaman hastalarımıza spor ve diyet önerisinde de bulunuyoruz. Önce onları yönlendiriyoruz. Ve sonra bize gel diyoruz. Amaç doğru yolda doğru adımlarla ilerlemek. Bunun sonucunda da sağlıklı beden ve sağlıklı ruh, sağlıklı yaşam.

Dilara Koçak: Ultrasonic Liposuction her yaşta uygulanabiliyor mu? Etkileri kalıcı mı?

Hüseyin Kandulu: Etkinin kalıcı olmasının bilimsel sebebi yağ hücre sayısının sabit olması. Biz burda yağ hücrelerini uzaklaştırıyoruz. Örneğin yüz yağ hücresi varsa biz ellisini uzaklaştırıyorsak, hasta diyetini bozduğu zaman yarı yarıya yağ hücrelerini daha az genişletecektir. Dolayısı ile tekrarlama ihtimali olmayan bir durum. Çünkü yağ hücreleri kalıcı olarak uzaklaştırılıyor. Her yaşta olması hastanın sağlık durumu ile alakalı. Artık herkes kendisine çok iyi olarak bakıyor. Bu yüzden 60-70 li yaşlarda yapılamaz diye bir şey yok. Ancak önce bir değerlendirme yapmakta fayda var. Bu operasyona gerek varmı incelemek gerek.

Dilara Koçak:  Ultrasonic Liposuction ameliyathane ortamında gerçekleştiriliyor. Normal hayata ne kadar sürede dönüyorlar, ağrılı bir yöntem mi?

Hüseyin Kandulu: Ağrılı bir yöntem değil. Ancak hastalar tüm vücutlarını yaptırmak istiyorlar. Bu operasyonda ciddi bir yağ alımı yaptığımız için hastanın biraz dinlenmesi gerekiyorken, Bölgesel çalıştığınızda hasta ertesi gün normal hayatına dönebiliyor.

Dilara Koçak: Ultrasonic Liposuction’ın Lazer Lipoliz gibi ameliyatsız olan yöntemlerle arasındaki fark nedir? Sonuçlar daha mı başarılı?

Hüseyin Kandulu: Biz bu operasyonda yağı eritip dışarı çıkarıyoruz. Yöntemleri karşılaştırmak istemiyorum. Şunu söylemek istiyorum; Ultrasonic Liposuction sonuçları başarılı ve onaylanmış bir yöntem. Yağ hücreleri kalıcı uzaklaştırıldığı için sonuçlar çok başarılı.

Dilara Koçak: Bir izleyicimiz sormuş.’’ 45 yaşındayım. 20 kilo verdim. Liposuction yaptırdım. Tekrar kilo alırsam vücut şeklim bozulur mu?

Hüseyin Kandulu: Hastamıza uygulanan Liposuction yöntemini bilmiyorum. Vermiş olduğu kilo da diyetten de yardım aldığını düşünüyorum. Çünkü liposuctionda yağ hücrelerini uzaklaştırıyorsunuz ama bu tartıya kilo olarak yansımıyor. Bu vücudu şekillendirme ile ilgili bir yöntemdir. Alınan 8 litre direk kilo olarak yansımıyor. Hastamız ile ilgili de kilo alımında şekil bozukluğu olacağını çok sanmıyorum.

Dilara Koçak: Örneğin bir kişi kırklı yaşlarında ve bel oyuntusu hiç yok. Siz ona bel oyuntusu yapabiliyor musunuz?

Hüseyin Kandulu: Evet yapabiliyoruz. Burda yapılamaması için hiç bir neden yok. Hastanın genel sağlık durumu inceleniyor. Gerek bel oyuntusu, sırttaki yağlanmanın azaltılması, ayak bileği, yüz bölgesinde gibi birçok bölgede çalışılabiliyor.

Dilara Koçak: Bacak şekillendirmede de uygulanıyorsa örneğin hasta bacak şeklinden memnun değilse bu yöntemle düzeltilebiliyor mu?

Hüseyin Kandulu: Evet. Alınan yağları o bölgelere enjekte ederek şekil veriyoruz. Aynı anda yapıyoruz. Ben bu ameliyatı 3 boyutlu bir vücut şekillendirme ameliyatı olarak görüyorum. Bu sayede erkek ve bayanlarda daha keskin hatlar oluşturuluyor.

Bizimle İletişime Geçin