Whatsapp Whatsapp
Telefon Call Us
phone-call 0 (212) 279 64 96 - 0 532 257 73 68

Op. Dr. Hüseyin Kandulu, Maksimum Sağlık, Ultrasonic Liposuction

Nesibe Erdoğmuş: Hocam bu Ultrasonic Liposuction’un  son dönemde inanılmaz bir yeri var. Nedir bu ?

Hüseyin Kandulu: Ultrasonic Liposuction’un en önemli özelliği klasik olana göre iyileşme sürecinin daha hızlı olması. Bunun teknik detayları var. Bu işlemde yağ hücrelerini hiçbir dokuya zarar vermeden istediğiniz gibi eritebiliyorsunuz, istediğiniz şekilde şekillendirerek vücuttan uzaklaştırabiliyorsunuz. Dolayısı ile bir eskiden çalışamadığımız bölgelerde istediğimiz gibi çalışarak şekil verebiliyoruz. Bunun sonucunda da hastaları mutlu ediyoruz. Ultrasonic Liposuction ile Hi Def ve Mid Def operasyonları ile vücudu olması gereken ideal yapıya kavuşturmak mümkün. Bunu herkeste yapabilir miyiz? Bu sayede kimde ne ortaya çıkmalı ve ne kadar çıkmalı bunu yapabiliyoruz. Bunun yanında ek prosedürler gerekiyor mu? Bunları değerlendirmemiz gerekiyor.

Nesibe Erdoğmuş: Şimdi hocam bazı kadınlar var ki kendilerine dikkat ediyor, düzenli spor yapıyor ama o bölgelerde ki fazlalıklar hiç gitmiyor. Mesela hangi bölgelere yapılabiliyor?

Hüseyin Kandulu: Şimdi bu programa gelmeden önce muayene ettiğim bir bayan hastam 52 kilo idi. Şimdi düşündüğünüz zaman bu kilodaki birinin ne ihtiyacı olabilir ki şeklinde düşünebilirsiniz. Ancak bazen ihtiyaç olabiliyor. Çünkü bölgesel yağlanmadan kurtulmak çok zor. Bunu artık bilimde kabul ediyor. Bizde bu uygulama ile bu yağları hem uzaklaştırabiliyoruz hemde şekillendirebiliyoruz. Bu uygulama eğer hastanın yapısı uygunsa her yaşta uygulanabilir. Biz genç bayanlara daha sık uyguluyoruz. Çünkü güncel hayatta en büyük sorunumuz çalışıyoruz, iş hayatı ve spora çok fazla vakit bulamıyoruz. Bulsak bile o fazlalıklar gitmiyor. Bu grubu ben ayrıca şu şekilde ayırıyorum. Sportif olup erkek ve bayanlarda vücut hatlarını daha belirgin yapmak isteyenler olarak. Bu kaslar da kol adeleleri, erkeklerde göğüs ve karın kasları, bayanda orta ve yan hatlar hatta beldeki oyuk, kalçanın hafif bombeli olması. Bunlar olması gereken hatlar. Vücuda 3 boyutlu baktığınız zaman istediğimiz ve yaptığımız hatlar. Peki biz bunu nasıl yapıyoruz? Bunu biz bir ameliyathane ortamında gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir kesi yok. Minik deliklerden gir erek yapıyoruz. 3 veya 5 delikten girerek yapıyoruz ve bu delikleri gizli bölgelere koyuyoruz. Biz bu küçük deliklerden önce özel solüsyonlar veriyoruz. Bunun ardından bu Ultrasonic cihazla girip içerideki yağları eritiyoruz. Aslında burada teknik bazı detaylar var. Çünkü her bölgenin yağlanması farklı. Bizim bu bölgeye nasıl bir uygulama yapacağımız bölgelere göre etkileniyor. Ameliyat bir resim çizer gibi geçiyor. Hastayı sürekli çeviriyoruz. Vücut hatlarına bakıyoruz. Yan yatırıyoruz bel oyuğu iyice oluştu mu? Erkeklerde kol bölgesinde kolun arka çizgisi ile meme kenarında o kadar yağlanma var ki. Oradaki yağı aldığınız zaman biranda üçgen bir vücut ortaya çıkıyor. Hem teknik detayda vücudu bilmek, onu okuyabilmek, hangi gölgenin nerede olması gerektiğini bilmek gerekiyor. Daha sonra da bunu teknoloji ile birleştirip ortaya iyi bir sonuç çıkarmak.

Nesibe Erdoğmuş: Ultrasonic Liposuction daha önce yapılan liposuction uygulamalarını düzeltmek içinde birebir.

Hüseyin Kandulu: Biz Ruhat hanımda hedef olarak karın bölgesinde biriken  yağlardan kurtarmaktı. Ve sosyal yaşantısında mümkün olduğunca daha rahat bir hale getirmeyi hedefledik. Bu operasyonda kişiye göre hareket etmelisiniz. Doğumdan sonra Ultrasonic Liposuction’ın bazen karın germe ameliyatı ile birleştirilmeli. Doğumdan sonra bazen bayanlarda karın ve göğüs deformitesi meydana gelebiliyor. Ultrasonic Liposuction deriyi çok iyi bir şekilde sıkılaştırır. Normal liposcution’un aksine Ultrasonic Liposuction da içerisini o kadar güzel boşaltırsınız ki deri kaslara yapışır. Eğer hasta bir doğum tecrübesi yaşamışsa bazen karın kaslarında deformiteler oluşabiliyor. Bunu da bazen kombine bir şekilde halletmeniz gerekebiliyor. Artık estetik ameliyatlarında ağrı ortadan kalkmış bir komplikasyon. Gelişen teknoloji ile birlikte hastalar ameliyatta çok konforlu bir şekilde uyutulup uyandırılıyor. Daha sonra da kullanılan ilaçlar bunu kaliteyi arttırıyor. Tabiki hekimin operasyon sırasında dokulara gösterdiği saygıda önemli. Hekimler dokuya çok narin bir şekilde yaklaşmalı. Siz ne kadar narin olursanız iyileşme süreci o kadar hızlı olur. Benim gerçekleştirdiğim ameliyatlarda şuana kadar bir ağrı şikayeti olmadı. Ultrasonic Liposuction’da hastayı hastanede yatırmıyoruz çoğu zaman. Bazen bir gece yatırdığımız olabiliyor. Bu operasyonu gıdı bölgesinden ayak bileğine kadar yapabiliyorsunuz. Bazen genç kızlar bot giyemiyorum diye şikayet ediyor. Bazen bu bilekte yağlanmadan kaynaklı bazen de kaslardan dolayı olabiliyor. Bu analizi doğru yapmak gerekli. Eğer bu kalınlık yağdan dolayı ise bunu halledebiliyoruz. Bu bölgesel operasyonlarda hasta akşam evine gidebiliyor. Ancak tüm vücutta bir şekillendirme yapıyorsanız Hi Def ve Mid Def ameliyatları gibi yani şöyle tarif edelim yıllarca spor salonuna gidip sahip olmak istediğiniz bir vücudu 4-5 saatlik bir operasyonla elde ediyorsanız biraz istirahat gerekiyor. Burada önemli olan hastanın ne beklediğini öğrenmek ve hastalara her şeyi anlatmak. Hi Def ve Mid Def ameliyatlarında bazen özel masaj yöntemleri gerekiyor. Eğer hastalar bizim tavsiyelerimize uyarsa her şey yolunda gidiyor. Eğer uymazlarsa ödemin gerileme dönemi biraz daha uzun sürüyor.

Bizimle İletişime Geçin